İzleyiciler

16.7.13

Güzelleşmek Uğruna..!

Merhaba.

Kadın deyince aklınıza ne geliyor.?
Benim aklıma güzellike ve bakımlı olmak geliyor öncelikle.
Estetik,sağlık,bakımlı ve güzel kalmak gibi.
İnternet ortamında bu başlık altında gezinirken bakın karşıma neler neler çıktı :)

100 yıllardır kadınların güzelleşmek uğruna neler yaşadığını neler yaptığını neler çektiğini görünce sizde en az benim kadar şaşırabilirsiniz.



Buz ile gelen güzellik

Bu Max Factor yüz paketi insanı donduracak cinsten... Buz küplerinin yüze uygulanması ile yapılan gençleşme işlemi özellikle Hollywood yıldızları arasında popülermiş.




Siyah noktalara savaş.

Pürüzsüz bir cilt için noktaların yok olması gerekiyor. Bu emme makinesi de bu işleme yarıyor. Küçük cam memeleri olan vakum pompası kadınların yüzünü temizlemekte kullanılıyordu.


Selülit ile savaş

Canınızı yakabilecek bu yöntemin amacı da, bacaklarda yağları yok etmek. Vücudun tüm bölgelerine uygulanan bu yöntem, inceltilmek istenilen bölgeye uygulanıyordu.



Burnunuzu koruyun..

Kadınlar bir dönem gagalı kuşları andırıyordu. Bunun amacı da hayli ilginçti. Güneşte burun yanığı olmaması için kadınlar bu ilginç aparatı takıyordu.





Titreşimle zayıflamak.

Bu yöntem size en tanıdık yöntem olarak gelebilir. Titreşimler uygulayan bu bant, vücudun özellikle bel ve basen bölgesi için uygulanıyordu. Bu sayede kadınlar 1-2 beden incelebiliyordu.




Kürek Egzersiz

Biraz garip gelebilir ama bu hareket de karın bölgesindeki yağları eritmekte etkili bir yöntemdi. Kürek çeker gibi hareket eden kadınlar, karın kaslarını bu sayede sıkılaştırıyordu.


Çene oluşumu

İşte bu yöntem gerçekten hem can yakabilir hem de sizi yaratık gibi gösterebilir. Çene ve yanak kısmındaki sarkmaları toparlamak için uygulanan bu yöntemde, yanaklara yapıştırılmış düğmeler ve üzerindeki metal ile gerginlik sağlanıyordu. Bu yöntem gece uyurken uygulanıyordu. Tabii uyuyabilirseniz...



Yüz maskesi

Basıncın yüksek olduğu noktalarda insanların yaşlanma hızının düştüğü bilimsel bir gerçektir. Bundan yola çıkılan bu yöntemde kadınların daha genç bir yüze sahip olabilmesi için basınç uygulanıyordu.


1940'larda uygulanan bu yöntemde ise yüzdeki kan dolaşımını hızlandırmak için bu çirkin maske takılıyordu. Baş bölgesinin tamamen ısıtılmasıyla cilde tazelik kazandırılıyordu.



Saç bakımı

Kadınların en çok değiştirdiği özelliği olan saçların kıvrımlarını tamamen öne çıkarabilmek günümüzde de kuaförlerin ve güzellik uzmanlarının sorunlarından birisi... Bu eski yöntem ise zaman açısından en zahmetlisi. Tutam tutam alınan saçlar ayrı ayrı şekillendiriliyordu




Karbondioksit ve dondurma yöntemi ile yüzdeki çilleri yok etmek için uygulanan yöntem size oldukça korkutucu gelebilir. Gözler için yapılan özel koruma ve nefes alabilmek için boru kullanmak zorunda kalınıyordu.




Güneşten korunma

Güneş kremi yerine böyle bir şey kullandığınızı düşünebiliyor musunuz? Ortalıkta hayalet gibi dolaşan kadınların sayısı hiç de az değildi.




İşte hanımlarımızın geçmiş yıllarda uyguladıkları güzellik yöntemleri...

ne dersiniz epey yol katedilmiş heralde bu sektörde:)




9 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel bi yazı olmus . eline sağlık :)

aysp dedi ki...

amanALLAHIMMM.iyiki o dönemde yaşamamışım. bunlara katlanamazdım ve sanırım öcü gibi dolanırdım :D

buseinwonderland dedi ki...

Cok güzel bi yazi olmus :)

loveandsmile dedi ki...

oy oyyy içim tuhaf oldu.... şükür bu döneme :)
http://loveandsmile.wordpress.com/

Ponti dedi ki...

Biz kesin deliyiz :)

Unknown dedi ki...

çok güzel bi yazı.ilginç.değişik.çok zevkle okudum. :)

Merve Çelik dedi ki...

Değişik ama zevkli bi yazıydı :):) Tişikkirler

Karanlık Günce dedi ki...

Vay be!Bazı fotoğraflar resmen korku filmi tadında.Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş zevkle okudum.Teşekkürler!

mervelil dedi ki...

Güzel olmak bu kadar zor olmamalıymıs ya :)
Bana da beklerim :)
http://mervelil.blogspot.com/